Rögle har stora förväntningar på Martin Gerber som spelade i Växjö förra säsongen.
1 av 3
Rögle har stora förväntningar på Martin Gerber som spelade i Växjö förra säsongen. - Foto:
Landslagsmeriterade Fredrik Warg återvänder till Sverige efter en säsong med KHL-laget Dinamo Riga.
2 av 3
Landslagsmeriterade Fredrik Warg återvänder till Sverige efter en säsong med KHL-laget Dinamo Riga. - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX /
Lasse Kukkonen, som spelade VM för Finland i vintras, är ett av Rögles nyförvärv inför kommande säsong.
3 av 3
Lasse Kukkonen, som spelade VM för Finland i vintras, är ett av Rögles nyförvärv inför kommande säsong.

"Hoppas Gerber är lika
bra som förra året"

Rögle gör sig redo för elitserien. Ännu finns det dock plats kvar att fylla i truppen: "Vi håller ögonen öppna".


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Truppen
Målvakter: Martin Gerber, Jonas Fransson.
Backar: Alexander Bonsaksen, Jesper B Jensen, Lasse Kukkonen, Victor Panelin-Borg, Tom Preissing, Daniel Sondell, Martin Strbak.
Forwards: Alexander Barta, Nils Bergström, Andrée Brendheden, Ted Brithén, Dennis Everberg, Mike Iggulden, Jakob Johansson, Jakob Lilja, Christopher Liljewall, Viktor Lindgren, Alexander Lindqvist-Hansen, Thomas Spelling, Daniel Sylwander, Mathias Tjärnqvist, Fredrik Warg.
ÄNGELHOLM. Rögle är tillbaka i elitserien efter två år i allsvenskan. Under sommaren har klubben knutit till sig spelare som Lasse Kukkonen, Mike Iggulden och Martin Gerber. Välkända namn som sportchefen Pelle Svensson hoppas mycket på.
– Vi hoppas så klart att Gerber kommer att vara lika bra som förra året i Växjö. Jag hoppas också att Kukkonen ska bidra, att Iggulden ska producera och att Fredrik Warg ska jobba hårt för laget. Hoppas också att några av de som är kvar sedan tidigare blommar ut i vår egen dress, säger Pelle Svensson till Nyheter24 och fortsätter:
– Vi har behållit en intressant stomme med både yngre spelare och de som etablerade sig i allsvenskan, kombinerat med nytt, färdigt etablerat. Hoppas den mixen ska etablera oss i elitserien.

Hur kändes det att ta farväl av de spelare som hjälpte er upp?
– Det är klart det svider, det finns mycket roligare saker att prata med killarna om. Men det är så branschen fungerar. Ibland får någon kliva av och får möjligheten i ett annat lag i stället.

Var det någon av de spelare som lämnade som ni hade velat behålla?
– De försvann ju tidigt, så när vi diskuterade som elitserieklubb så var några redan borta och då blir det en hypotetisk fråga. Vi hann ju inte ens diskutera med Eric Himelfarb och Alexander Johansson, men det är inte säkert att de skulle ha velat vara kvar.

Vad tycker du om att spelarna förhandlar under säsongen?
–Jag tror det är svårt att komma ifrån det. Är det spelets regler så spelar jag med, jag har inga problem med det. Men det hade varit att om möjligt reglera det.

Är ni klara med truppen?
– Nej, det är vi inte riktigt. Vi håller ögonen öppna och skulle det dyka upp något som vi tror passar in så kommer vi slå till. Det kan vara både försvar och anfall, beroende på vem det är.
/
/
/