Jimmie Ericsson tränar lätt på is på egen hand.
1 av 4
Jimmie Ericsson tränar lätt på is på egen hand. - Foto: Scanpix
Pierre-Edouard Bellemare väntar fortfarande att få börja sin rehab på is.
2 av 4
Pierre-Edouard Bellemare väntar fortfarande att få börja sin rehab på is. - Foto: Scanpix
Ericsson säger att han började känna av skadan redan i september.
3 av 4
Ericsson säger att han började känna av skadan redan i september. - Foto:
Det är svårt att säga när den viktiga duon kan vara tillbaka.
4 av 4
Det är svårt att säga när den viktiga duon kan vara tillbaka. - Foto: Scanpix

Skellefteå kan tvingas börja utan nyckelspelarna

Skellefteås Jimmie Ericsson och Pierre–Edouard Bellemare riskerar att missa inledningen av elitseriesäsongen. Lagkaptenen: "Det är väldigt långt till att vara på is med laget".


"Man vill hjälpa laget"

Bellemare om att spela fast man är skadad:

– Jag borde kanske inte ha gjort det, men när man spelar med sitt lag i ett slutspel så vill man inte bara lämna laget. Man vill hjälpa till så mycket man kan. Det var samma sak i VM, jag kände att jag kunde hjälpa laget något sätt.

SKELLEFTEÅ. Jimmie Ericsson opererade en sena mellan ljumsken och magmuskeln i juni. Han började känna av skadan i september förra året, men spelade hela säsongen och ett tufft slutspel trots det. Nu kan lagkaptenen tvingas inleda säsongen från läktaren.

– Det känns ändå bra, men de som vet bättre än jag säger att det är bättre att vänta. Jag måste träna upp mig en tid och vänja musklerna innan jag kan spela matcher, säger Jimmie Ericsson till Nyheter24.

Han har än så länge bara gjort två ispass – utan laget och bara väldigt lätt åkning.

– Jag åker i cirklar utan att stanna, så det är väldigt långt till att vara på is med laget. Det är långa skär runt planen, åkt och passat med tränaren, åkt i en zon mellan cirklarna och kört runt i åttor.

32-åringen är inte ensam om att starta säsongen med rehabilitering. Pierre-Edouard Bellemare spelade också förra säsongen trots en skada i magmuskeln.

– Det är som det är. Vi hade planerat för det här. Jag visste att det skulle vara krångligt att spela under slutspel och att det skulle behöva göras något rejält efteråt, säger Bellemare och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt vad som kommit ut, men den kan bli så att de får börja utan mig. Jag tror inte det kommer ta lika lång tid som för "Klingan" (John Klingberg som väntas bli borta till november, reds.anm). Men jag har inte börjat med rehab på is än och seriepremiären är ju om tre veckor.

Varken Ericsson eller Bellemare kan säga när de kan vara tillbaka. Läkaren Karin Granberg säger att klubben vill hålla det för sig själva, men att man måste arbeta långsamt med rehabiliteringen.

– Vi vill hålla kvar dem på rehab längre än så här. Vi måste hålla en längre säkerhetsmarginal. Spelbara, hållbara, det är så vi tänker. Det handlar om att de ska bli spelbara och sedan vara hållbara nästa match, resten av säsongen och hela livet.

Sportchefen Lasse Johansson om att man riskerar att i säsongsupptakten få klara sig utan lagkaptenen Jimmie Ericsson, som gjorde 31 poäng förra säsongen, och Pierre-Edouard Bellemare, trea i den interna poängligan på 36 poäng:

– Vi har en jättebred trupp, men vi ska inte ta ut något än. Skador finns alltid, det ingår i sporten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!