Kristian Huselius, vänster, ser elitserien som ett alternativ att fortsätta karriären i.
1 av 3
Kristian Huselius, vänster, ser elitserien som ett alternativ att fortsätta karriären i. - Foto: Scanpix
Huselius spelade fyra säsonger i Columbus.
2 av 3
Huselius spelade fyra säsonger i Columbus. - Foto: Scanpix
Svensken har dragits med stora skadeproblem.
3 av 3
Svensken har dragits med stora skadeproblem. - Foto: Scanpix

"Husse" öppnar för elitserien
- efter skadehelvetet

Kristian Huselius öppnar för spel i elitserien. Men först ska 33-åringen bli kvitt skadeproblemen: "Jag siktar på att gå på is under hösten".


Kristian Huselius

Född: 10 november 1978.
Position: Forward.
Längd: 187 cm.
Vikt: 85 kg.
Klubbfattning: Vänster.
Klubbar: Hammarby, Färjestad, Frölunda, Florida, Linköping, Calgary, Columbus.

 STOCKHOLM. Kristian Huselius har spelat två NHL-matcher på 18 månader. Frågan är om det blir fler för 33-åringen som haft stora problem med skador i Columbus. Han opererade höften i april förra året. Bara några månader senare slet han av en muskel i bröstet och tvingades till en snabb comeback – som förstörde  resten av säsongen.

– Jag hade inte en enda träning med laget i kroppen innan comebacken. Jag fick en matchvärmning. Sedan gick jag in till en NHL-match och spelade 21 minuter. Jag tycker att de agerade fel mot mig. Ljumsken gick sönder i min andra match. Jag hade inte byggt upp muskelmassan och var inte mogen eller redo att spela, säger Huselius till Sportbladet. 

Nu är han hemma i Stockholm och rehabtränar med ett mål – att göra comeback. Kanske blir det i elitserien. Huselius har tidigare spelat i Färjestad, Frölunda och Linköping.

– Elitserien är definitivt ett alternativ och min agent Björn Rockström har fått en del samtal. Men jag ska ta allt i rätt ordning. Först ska jag bli helt frisk.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!