Viljestarkt Frölunda vände och vann

Hockeyunderhållning i Jönköping.

Nyckelmatch i Kinnarps arena, Jönköping. Inför tredje mötet mellan HV71 och Frölunda stod det 1-1 i matcher. Nu står det 1-2 till Frölunda efter en match full av god hockeyunderhållning.

Utvisning för HV71 i andra minuten, men de visar upp ett stadigt boxplay, kontringsläge efter Frölundaslarv vid blålinjen, som Teemu Laine i HV71 i sin tur slarvar bort i skottläget.

HV71 mycket starka i matchens inledning, och har många kontringschanser.

Frölundas Fredrik Pettersson skjuter ett ordentligt skott som Liv tappar ur plocken, Daniel Grillfors rensar på mållinjen.

Nytt Frölundaslarv ger Jukka Voutilainen jätteläge, men han får inte iväg något skott.

Utvisning och boxplay för Frölunda när Niklas Andersson får 2 minuter för hooking.

Frölunda fulltaligt efter välspelat boxplay, Kallio får skottläge, som Liv räddar.

Rörig Hawaiihockey stundtals eftersom båda lagen vill föra, och de mycket vilja överlag. Skotten till HV i första med 11-5.

Kamil Piros gör, 4.28 in i andra perioden, matchens första mål efter lite tumult framför Frölundakassen. Någon vansinnesglädje utbrister dock inte i hemmalaget. Man vet att matchen är jämn och mycket kan hända. Och det gör det också.

HV71 och målvaktsklippan Stefan Liv spelar ett bra boxplay. Frölunda fortsätter att pressa, men lyckas inte få hål på Liv i andra perioden.

Riktigt ilsket framför målvakten med Jonas Johnson och Pasi Pujistola inblandade. Stefan Liv smäller till Johnsson i bakhuvudet med plock och klubba sekunderna innan sista periodvilan. Men domaren väljer inte Liv för utvisning: Pujistola, HV71 och Johnson, Frölunda får 2+2 vardera.

Fredrik Pettersson krigar in en kvittering i tredje periodens tredje minut, och matchen lever i allra högsta grad. Fredrik Pettersson blir sedan en lycklig tvåmålsskytt i åttonde minuten, och Frölunda har vänt matchen. Sedan slår John Pohl in 1-3 i öppen kasse med 30 sekunder kvar på matchklockan och segern är ett faktum.

Spänningen lever, och Frölunda har fördel av hemmaplan i nästa match.

– Helt underbart, sa tvåmålsskytten Pettersson efteråt.

– Vi kände att vi hade chansen att vinna matchen och gick ut och malde på och lyckades stjäla matchen, sa tränaren Ulf Dahlén när segern var et faktum.

HV 71:s David Petrasek lovar bättring i nästa semifinal.

– Det här var inte bra. Men de ska vinna två matcher till, det är först till fyra. Det är mycket kvar att spela om kan jag lova, säger Petrasek.