Nyheter24 ger dig läget i just ditt lag inför elitseriepremiären i kväll.
1 av 4
Nyheter24 ger dig läget i just ditt lag inför elitseriepremiären i kväll. - Foto: SCANPIX/MONTAGE
Frölundas Pierre Johnsson tränar för fullt.
2 av 4
Frölundas Pierre Johnsson tränar för fullt. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Rögles Martin Strbak står över premiären mot Luleå
3 av 4
Rögles Martin Strbak står över premiären mot Luleå - Foto: SCANPIX SWEDEN
Samuel Påhlsson saknas i Modo.
4 av 4
Samuel Påhlsson saknas i Modo. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Så är skadeläget i ditt lag inför premiären

På torsdagen drar elitserien igång – men fortfarande finns det skavanker här och där i lagen. Nyheter24 sammanfattar läget i samtliga lag inför premiären.


Skellefteå – Modo
Läget i lagen: Några spelare finns på Skellefteås skadelista. Senaste tillskottet är Petter Granberg. Sedan innan är John Klingberg, Pierre-Édouard Bellemare och Jimmie Ericsson borta. Ryan Vesce ansluter i oktober. Modo saknar Samuel Påhlsson och Mattias Ritola. I övrigt ett komplett lag.

Timrå – AIK
Läget i lagen: AIK har några frågetecken inför premiären, men vilka spelare det rör sig om vill inte tränaren "Perra" Johnsson gå ut med. Stefan Johansson ska operera handen och blir borta en månad. Broc Little tränar dock för fullt och är helt återställd efter sin axeloperation. Josh MacNevin anländer den 1 oktober. I Timrå är Robin Lindqvist borta efter ett lättare ingrepp knät, räknar med ett par veckor innan han är tillbaka. Backen Tommy Stenquist är sjuk och missar premiären. Även Jonathan Hedström missar premiären. Övriga är tillgängliga för spel.

Brynäs – Växjö
Läget i lagen: Brynäs Lars Jonsson är skadad, resten av truppen är spelklar. I Växjö är det helt skadefritt.

Rögle – Luleå 
Läget i lagen:
Rögle låter Martin Strbak stå över premiären. Slovaken fick en smäll på överkroppen i den sista träningsmatchen mot HV71. Förhoppningen är att han ska kunna vara tillbaka på måndag. I Luleå är Sami Sandell klar för spel. I övrigt inga nya skador. Niclas Wallin räknar man inte med.

Färjestad – HV 71
Läget i lagen: Marius Holtet och Johan Larsson saknas i Färjestad. HV-målvakten Jonas Gunnarsson är tillbaka efter sin fingerskada. I övrigt är hela truppen på is.

Frölunda – Linköping
Läget i lagen: Två helt skadefria lag. Frölundas Pierre Johnsson är tillbaka och tränar för fullt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!