Linus Klasen är tillbaka efter sin hjärnskakning, och det blev mål för stjärnan direkt. - Foto: Andreas Hillergren

Fjärde raka segern för Luleå

Luleå är ännu obesegrade i Elitserien. AIK föll ihop totalt i sista perioden mot serieledaren som till slut vann med 3-1.

Matchfakta

0-1 J. Liwing (ass D. Tärnström, N. Jensen)

1-1 N. Olausson (ass. K. Fabricius)

2-1 L. Klasen (ass K. Hirschovits, K. Fabricius)

3-1 C. Abbott (ass C. Abbott, A. Hedman)

LULEÅ. Luleå fortsätter att vinna i Elitserien, efter fyra spelade matcher är laget ännu obesegrade. Och med Linus Klasen tillbaka på plan, och som målskytt, ser laget ännu starkare ut. AIK inledde matchen starkt men fick helt enkelt inte in pucken i första perioden. Det var först 42 sekunder in i andra perioden som AIK till slut fick hål på Pavel Skrbek genom Jonas Liwing framspelad av lagkaptenen Dick Tärnström.

Efter detta var det väldigt mycket AIK. Dryga två minuter efter AIK:s mål tog Niklas Olausson chansen och gjorde kvitteringsmålet för Luleå. Därefter var det dags för två återvändande spelare som klev fram och gjorde mål. Först en av årets stora värvningar Linus Klasen som spelades fri framför AIK:s mål där han ganska enkelt kunde skjuta in pucken bakom Daniel Josefsson. Det skulle bli ytterligare en skadedrabbad spelare som fick skriva in sig i målprotokollet, nämligen publikfavoriten Cam Abbott som slog in brorsan Tim Abbotts puck.

– Jag hade många chanser och till slut fick jag in den. Det kändes bra och jag är glad att vara tillbaka i laget.

Lagkaptenen passade även på att hylla det nya Luleå.

– Årets lag är det bästa jag varit med i sedan jag kom till klubben, sa han efter matchen till C more.

Dagens förlust betydde årets fjärde förlust av fyra möjliga för AIK. Och det var en märkbart frustrerad Per-Erik Johnsson som pratade med C more efter matchen.

– Jag vet inte varför vi förlorar. Vi måste åka skridskor men står i stället still i egen zon. Det är inte så att Luleå hindrar oss att åka skridskor. Det känns lite tätt inpå just nu, säger han efter slitsignalen.