Mathias Olimb jublar över sitt 0-2-mål i matchen mot Färjestad
Mathias Olimb jublar över sitt 0-2-mål i matchen mot Färjestad - Foto: Linn Malmén
Matchen mellan Färjestad och Frölunda var jämn in i det sista.
Matchen mellan Färjestad och Frölunda var jämn in i det sista. - Foto: Linn Malmén

Jari Tolsa sänkte Färjestad

Frölunda sliter med att få ihop publik på hemmaplan. Bättre går det rent sportsligt där de tog årets tredje seger.

Matchfakta

0-1 D. Lynch (ass J. Lundqvist, J. Tolsa)

0-2 M. Olimb (ass F. Eriksson, P. Johnsson)

1-2 O-K. Tollefsen (ass J. Connolly)

2-2 V. Lajunen (ass P. Åslund, R. Wallin)

2-3 J. Tolsa (ass S. Collberg, C. Bäckman)

KARLSTAD. På lördagen tog Färjestad emot Göteborgarna på Löfbergs lila Arena, matchen blev precis som Frölundas match mot Modo, extremt jämn. Doug Lynch inledde skyttet för Frölunda 3.30 in i första perioden, en ledning som Mathias Olimb ökade på efter att Färjestad försökt rensa ut pucken ut zon. Pucken tog på en linjedomare och friställe Olimb som pricksköt pucken in vid Alexander Salaks vänstra kryss.

Färjestad fick känning efter att Ole Kristian Tollefsen, med en hel del hjälp av Christian Berglund, lyckades trycka in reduceringsmålet till 2-1.

– En gammal knuckelpuck, sa målskytten i periodvilan efter att ha gjort sitt första mål i Färjestadströjan

Bra spel framför mål

Tollefsen var nöjd med Färjestads spel i de två första perioderna, med all rätt, hemmalaget spelade väldigt bra under långa perioder. Framför allt var det spelet framför Frölundas målvakt Julius Hudacek som fungerade. Och 5.50 minuter in i tredje perioden skulle det betala av sig ännu en gång när Ville Lajunen lossade ett handledsskott från blålinjen, framför mål stod Rickard Wallin och täckte Hudaceks synfält. Pucken gick i mål och den spelmässigt jämna matchen skulle bli ännu jämnare.

Avgörandet kom när Sebastian Collberg fick iväg ett skott på Färjestadmålet, skottet tog i ribban och på något sätt lyckades Jari Tolsa slå in pucken som efter videobedömning betydde 2-3 till Frölunda. Färjestad öste på men kom aldrig riktigt nära.

Flera skador

Matchen slutade otäckt efter att Joel Lundqvist kolliderade med Anton Grundell. Lundqvist fick matchstraff och Grundell fick med hjälp föras av planen. Det är ännu oklart exakt hur illa det är med Färjestad-backen. Även i Frölunda fick spelare utgå, först Magnus Kahnberg där det rår oklarheter kring exakt vad som har hänt. Christoffer Persson fick också han hjälpas av planen med vad som tros vara en hjärnskakning.