Bud Holloway hoppas att det vänder på tisdagskvällen mot HV71.
1 av 3
Bud Holloway hoppas att det vänder på tisdagskvällen mot HV71. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Holloway väntar fortfarande på säsongens första mål.
2 av 3
Holloway väntar fortfarande på säsongens första mål. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Holloway fick jubla över en storseger och fyra assist i premiären – men efter det har det blivit tre raka förluster för Skellefteå.
3 av 3
Holloway fick jubla över en storseger och fyra assist i premiären – men efter det har det blivit tre raka förluster för Skellefteå. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Holloways vinnarväg: "Vi måste spela mer greasy"

Skellefteå har blivit nollade två matcher i rad – nu kräver Bud Holloway att laget ska spela mer "greasy" mot Frölunda. Kanadensaren: "Vi måste göra allt enklare."


Skellefteås säsongsinledning

Modo (h) 5-1

Luleå (b) 3-2

HV71 (b) 1-0

Växjö (h) 0-2

SKELLEFTEÅ. Bud Holloway och hans Skellefteå inledde säsongen mycket starkt. Kanadensaren svarade för fyra assist i 5-1-segern över Modo – men efter det har det gått tyngre. Det har blivit tre raka förluster, varav Skellefteå blivit nollade i de två senaste matcherna.

– Vi har ett väldigt offensivt, snabbt och skickligt lag så det är konstigt att vi blivit nollade två matcher i rad. Det är inte direkt så att vårt spel klappar ihop eller något sånt, det är bara det att vi inte fått in pucken. Samtidigt har vi bara spelat fyra matcher så det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen, säger Bud Holloway till Nyheter24.

Fjolårets poängkung i Skellefteå är förstås frusterad över att fortfarande vara mållös.

– Jag har varit ganska upprörd över det, men vi hade ledigt i går (läs: söndag) och då kunde man samla ihop sig igen, säger Holloway och fortsätter:

– Jag vet att jag är den som ska göra mål och det är så jag ska hjälpa laget. Men när puckarna inte går in för dig så ska du inte bara förändra ditt sätt att spela hockey. Jag skulle inte säga att jag känner någon panik. Ibland går det bara tyngre.

Skellefteå får chansen att bryta förlusttrenden på tisdagskvällen. Mot Frölunda vill Bud se laget spela mer "greasy".

– Vi måste göra allt enklare när vi har pucken och bara lägga den på mål. Samtidigt måste man ha någon som går på mål och verkligen skapar oreda, så man sätter press på backarna och målvakten. Vi måste vara mer "greasy" och inte spela något skönspel.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

2 timmar sedan
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

2 timmar sedan
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.

Ludmila talar ut – i bok och dokumentär

3 timmar sedan
Ludmila Engquists uppgång och fall väckte starka känslor för snart ett kvartssekel sedan. Nu talar hon ut, i en SVT-dokumentär och i en bok. Det är den märkligaste och mäktigaste historia jag har sprungit på, säger medförfattaren Henrik Johnsson.

OS-klara Rissveds vann världscupspremiären

idag 09:22
Den OS-klara mountainbikestjärnan Jenny Rissveds fick en lysande start på världscupsäsongen. Svenskan vann premiären i den olympiska cupen (XCO) i brasilianska Mairiporã.

Macron: OS-invigningen kan flyttas

idag 09:02
Säkerhetshot kan flytta OS-invigningen i Paris. Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron i en intervju. Det finns en plan B och en plan C, säger han.