Steen har inte spelat i Elitserien på sju år.
1 av 2
Steen har inte spelat i Elitserien på sju år. - Foto: Jeff Roberson/Scanpix
Alexander Steen är klar för spel och spelar i kväll för Modo. Här nätar han på San José Sharks.
2 av 2
Alexander Steen är klar för spel och spelar i kväll för Modo. Här nätar han på San José Sharks. - Foto: Jeff Roberson/Scanpix

Steen spelar i kväll

Alexander Steen spelar för Modo när de möter Brynäs i kväll. Detta ger Modos ledning klartecken för under tisdagseftermiddagen.


Alexander Steens NHL-karriär

Toronto Maple Leafs 2005-2008: 253 matcher/126 poäng

St. Louis Blues 2008-2012: 244 matcher/150 poäng

Totalt: 497 matcher/276 poäng

GÄVLE. I kväll blir Modo första klubb att använda sig av lockout-spelare. Det meddelas på klubbens hemsida där det framgår att Modos ledning gett general managern Markus Näslund klartecken att använda sig av Alexander Steen.

–  Vi har under hösten drabbats av skador på ett par av våra nyckelspelare. Då vi i nuläget har en disponibel spelare, med hjärta för föreningen, som inte vill annat än att spela för klubben känns det naturligt att ge Markus i uppdrag att ställa starkast möjliga lag på benen, säger Göran Ericson, ordförande i Modo till klubbens hemsida.

Modo ligger på åttonde plats med fem poäng efter fyra spelade omgångar och man har skador på nyckelspelarna Mattias Ritola och Samuel Påhlsson.

– Alexander Steen är en center av högsta klass och det är något vi verkligen behöver just nu. Det ska bli spännande att se honom i Modos färger igen, säger Markus Näslund.

Kvällens match blir Steens första i Elitserien sedan lockouten 2004-2005 då han noterades för 17 poäng på 50 matcher.

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!