Ny AIK-förlust mot Linköping och AIK har fortfarande inte vunnit.
Ny AIK-förlust mot Linköping och AIK har fortfarande inte vunnit. - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Krisen fortsätter för AIK

Krisen i AIK är nu ett faktum. Efter kvällens förlust mot Linköping har man noll segrar på sex spelade matcher.

AIK - Linköping HC 2-4 (1-1,1-2,0-1)

Målen: 0-1 (11.39) Robin Figren (Sebastian Karlsson), 1-1 (12.04) Broc Little (Jonas Liwing, Dick Tärnström), 1-2 (28.00) Carl Söderberg (Simon Hjalmarsson, Mattias Weinhandl), 2-2 (31.29) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Oscar Steen), 2-3 (33.58) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson), 2-4 (46.53) Carl Söderberg (Pär Arlbrandt, Niclas Hävelid).

Växjö-Rögle 1-3

STOCKHOLM. Det var ett minst sagt pressat AIK som tog emot Linköping på Hovet ikväll. Efter noll segrar på fem försök var man mer eller mindre tvungna att vinna, men likväl blev det ännu en förlust inför 3312 åskådare. Linköping tog ledningen efter 11.39 genom Robin Figren. AIK replikerade dock omedelbart efter 12.04 genom Broc Little.

Andra perioden bjöd på spel åt båda håll med chanser för båda lagen och AIK var med i matchen. Men efter åtta minuters spel gav Carl Söderberg gästerna ledningen. AIK kvitterade dock tre minuter senare genom Oscar Ahlström. Linköping lyckades dock gå till pausvila med ledning efter ett mål av Simon Hjalmarsson.

6.53 in i slutakten ökade Carl Söderberg på Linköpings ledning och efter det var AIK aldrig nära att komma in i matchen igen.

– Vi är med, men straffar oss själva. Jag får fundera på vad vi ska göra nu. Vi måste sluta göra försvarsmisstag, sa en dämpad Per-Erik Johnsson till C More efter matchen.