Dick Axelsson är nästa stjärna som läggs till på Frölundas skadelista.
Dick Axelsson är nästa stjärna som läggs till på Frölundas skadelista. - Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Nytt mardrömsbesked: Frölundas stjärna ledbandsskadad

Dick Axelssons skada är värre än befarat. Frölundas skadebekymmer inför tisdagens match mot formstarka HV 71 växer.


GÖTEBORG. Det var oklart om Dick Axelsson skulle kunna komma till spel mot HV 71 nu på tisdagskvällen. Nu har Frölunda fått bekräftat att forwarden är ledbandsskadad och tvingas till två veckors rehabträning.

- Inte riktigt vad jag hade räknat med förstås. Men det som är bra är att vi nu vet vad det är som jag känt i knäet. Nu får jag tillbringa ett tag tillsammans med Mathis (Olimb, red. anm.) i Inre ledbandsklubben, det är inte det jag gillar mest faktiskt, säger Axelsson till Frölundas hemsida.

Tre nyckelspelare borta mot HV

Sedan tidigare är som Axelsson själv säger norrmannen Mathis Olimb skadad. Det står även klart att veteranen Magnus Kahnberg missar tisdagens match. Hans lårskada stoppar honom från spel, han är även osäker till spel i torsdagens match mot Rögle.

Backen Christoffer Persson, som varit borta de senaste matcherna, är däremot ombytt.

/
/
/
Senaste nytt

Finländsk seger i Tjejvasan efter spurtduell

SSK vann efter avgörande i tredje perioden

1 timme sedan
Det blev seger för SSK hemma mot Djurgården i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan SSK fixade en uddamålsseger i sista perioden. Matchen slutade 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

Östersunds IK vann mot Tingsryd i förlängningen

2 timmar sedan
Matchen mellan hemmalaget Tingsryd och gästande Östersunds IK i Hockeyallsvenskan var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Östersunds IK:s Henrik Marklund. I förlängningen kunde Östersunds IK avgöra till 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) genom Daniel Öhrn efter 4. 4 och fullborda vändningen.

Brynäs tog ny seger

2 timmar sedan
Det går fortsatt bra för Brynäs i Hockeyallsvenskan. På fredagen mötte laget Bik Karlskoga i Monitor ERP Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad. Segerresultatet mot Bik Karlskoga blev 6-3 (2-0, 1-2, 3-1).

Seger för Almtuna mot Västervik

2 timmar sedan
Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Almtuna, som vann borta mot Västervik med 3-2 (0-1, 3-1, 0-0) i Hockeyallsvenskan på fredagen.

Villarreal vann efter Santi Comesanas dubbel

2 timmar sedan
Det blev Villarreal som gick segrande ur mötet med Real Sociedad i La Liga i fotboll på bortaplan, med 3-1 (1-0).