Ska NHL-stjärnor ge Växjö ett lyft?
1 av 3
Ska NHL-stjärnor ge Växjö ett lyft? - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX
Tränaren Janne Karlsson har uttryckt sin frustration tydligt de senaste dagarna.
2 av 3
Tränaren Janne Karlsson har uttryckt sin frustration tydligt de senaste dagarna. - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX
Växjö har bara vunnit en match den här säsongen.
3 av 3
Växjö har bara vunnit en match den här säsongen. - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX

Efter krisen – nu öppnar Växjö för NHL-stjärnor

Sist i tabellen och bara en enda seger – då kan Växjö bryta mot överenskommelsen och plocka in lockoutade NHL-stjärnor. Vd:n "Spelare på den nivå vi söker är svåra att hitta utanför NHL."


Lagen som värvat från NHL

Modo: Alexander Steen, St. Louis Blues.

Frölunda: Matt Duchene, Colorado Avalanche.

(Brynäs: Cody Franson, senast i Toronto Maple Leafs).

VÄXJÖ. Sju förluster, bara åtta inspelade poäng och -16 i plus/minusstatistiken. Efter den misslyckade säsongsinledningen öppnar nu Växjö för rejäla förstärkningar. Modo och Frölunda är de två klubbarna som hittills brutit mot överenskommelsen att inte plocka in lockoutade NHL-spelare – men nu kan Växjö bli det tredje laget att gå emot bestämmelsen.

– Vi kan hamna i en situation där vi måste bryta överenskommelsen, eftersom spelare på den nivå vi söker är svåra att hitta utanför NHL, säger Växjös vd Anders Öman till Smålandsposten.

Enligt Öman letar Växjö främst efter två offensiva backar som kan förstärka laget. Om förtroendet för den pressade tränaren Janne Karlsson säger han:

– Jag tror inte att det skulle innebära någon drastisk skillnad om vi säger upp ett antal personer nu. Jag har heller inte fått några signaler från spelarna att de inte skulle stå bakom Janne Karlsson. Och jag tror inte att Sam Hallam och Fredrik Hellgren skulle vinna fler matcher om de ersatte Janne.

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!