Oscar Sundh fördes till sjukhus efter en våldsam krasch.
1 av 5
Oscar Sundh fördes till sjukhus efter en våldsam krasch. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Sundh var medvetslös och fick krampanfall.
2 av 5
Sundh var medvetslös och fick krampanfall. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Sundh tappade balansen i en närkamp och slog i huvudet med en våldsam kraft.
3 av 5
Sundh tappade balansen i en närkamp och slog i huvudet med en våldsam kraft. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Matchen avbröts. Publik, domare och lagen blev mycket skärrade.
4 av 5
Matchen avbröts. Publik, domare och lagen blev mycket skärrade. - Foto: Bror Persson / SCANPIX
Publiken hyllade Sundh.
5 av 5
Publiken hyllade Sundh. - Foto: Bror Persson / SCANPIX

HV-spelare medvetslös efter otäck krasch

Oscar Sundh slog sig medvetslös och fördes till sjukhus med krampanfall. Men sent på tisdagskvällen kom glädjande besked: "Det verkar "bara" handla om en kraftigare hjärnskakning."


LULEÅ. De otäcka scenerna utspelade sig efter sex minuter och 27 sekunder i tredje perioden mellan HV71 och Luleå. HV:s Oscar Sundh tappade balansen i en närkamp med Toni Koivisto, slog huvudet i plexiglaset och slungade sedan huvudet i isen med våldsam kraft.

– Det ser riktigt illa ut. Han slår i huvudet två gånger och det blir en wiplash, säger C mores expert Leif Boork i tevesändningen.

Slag mot tinningen

Enligt de första uppgifterna har Sundh fått ett slag mot tinningen. Sex personer från räddningstjänsten och två matchläkare jobbade i närmare 20 minuter med att stabilisera läget och föra honom till sjukhus. Sundh drabbades av krampanfall och var medvetslös när han kördes ut på bår.

C more pratade med Mårten Dahlberg och Anna-Karin Andersson från räddningspersonalen:

– Han började rycka i kroppen och var medvetslös, men andades. Vi satte i nål och syrgas och stabiliserade nacke och rygg, säger Anna-Karin Andersson.

– Det behöver inte vara så allvarligt. Det kan vara en typ av hjärnskakning. Han rörde på händer och fötter så det behöver inte vara någon sorts nervskada, säger Mårten Dahlberg.

Matchen avbröts

Strax efter att HV71-spelaren förts till sjukhus beslutade domarteamet att avbryta matchen.

– Utifrån situationen som råder tyckte HV-spelarna att det var jobbigt att spela vidare. Han har krampanfall och de har inte haft kontakt med honom alls där nere. Luleå hade inga problem alls med det. Det är trots allt bara hockey vi pratar om, säger domaren Sören Persson till C more.

Luleås tränare Jonas Rönnqvist hade inte problem med att matchen avbröts.

– HV ville det, och vi ville inte ställa oss emot det. Det är bara hockey, säger han till C more.

Lugnande besked

Senare på tisdagskvällen kom lugnande besked på HV71:s hemsida.

– Oscar vaknade upp på akuten. Han är stabil och jag har pratat med honom. Man har undersökt motorik och funktion samt röntgat nacke och hjärna. Svaren var positiva och det verkar "bara" handla om en kraftigare hjärnskakning, säger HV71:s sjukgymnast Andreas Frostemark via lagets hemsida .

Sundh kommer att få spendera natten på Sunderby sjukhus. Kanske får han åka hem med laget till Jönköping redan under onsdagen.

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Messi och Suárez dominerade

1 timme sedan

Vasaloppet – här är alla utmaningar

1 timme sedan
Drygt 15 000 åkare ger sig ut i dagens Vasaloppet, men olika utmaningar väntar för elit och motionärer. Här är en guide som visar viktiga skeden under de nio milen mellan Berga by och Mora.

LeBrons nya milstolpe: 40 000 poäng

1 timme sedan
Lakers LeBron James har som förste spelare passerat 40 000 poäng i basketligan NBA.

Sandström imponerade som reserv

2 timmar sedan
Svenske målvakten Felix Sandström tog vara på chansen att imponera inför Philadelphia i nattens NHL, efter att ha blivit uppkallad från farmarligan AHL.

Norén klättrar inför avgörande i Florida

idag 03:46
Svenske golfaren Alex Norén gick sin tredje runda på 68 slag, tre under par, i PGA-tourtävlingen i Palm Beach, Florida. Han klättrar därmed 13 placeringar till plats elva, totalt åtta under par.

Markerade mot supportrarna efter rasismen

igår 23:06
Real Madrid-stjärnan Vinícius Júnior var tillbaka på Mestalla-stadion i Valencia där han blivit utsatt för rasistiska påhopp. Då nätade brasilianaren två gånger om och markerade mot hemmapubliken med en knuten näve höjd mot skyn.