Roger Rönnberg vill ta med Washingtons superlöfte Filip Forsberg till Frölunda.
1 av 4
Roger Rönnberg vill ta med Washingtons superlöfte Filip Forsberg till Frölunda. - Foto: Keith Srakocic/Scanpix
Filip Forsberg vann JVM-guld med Småkronorna förra säsongen. På bilden jublar han med Mika Zibanejad.
2 av 4
Filip Forsberg vann JVM-guld med Småkronorna förra säsongen. På bilden jublar han med Mika Zibanejad. - Foto: Jeff McIntosh/Scanpix
Roger Rönnberg vill även sno med sig Forsbergs lagkamrat Jacob de la Rose, enligt uppgifter till Nyheter24.
3 av 4
Roger Rönnberg vill även sno med sig Forsbergs lagkamrat Jacob de la Rose, enligt uppgifter till Nyheter24. - Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg vill ta med sig flera av sina spelare från Småkronorna till Frölunda nästa säsong.
4 av 4
Roger Rönnberg vill ta med sig flera av sina spelare från Småkronorna till Frölunda nästa säsong. - Foto: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN

Rönnberg vill ta JVM-stjärnan till Frölunda

Roger Rönnberg tar över Frölunda nästa säsong – och handplockar spelare från Småkronorna. Nu kan Nyheter24 avslöja att han vill ta med sig Washingtons superlöfte Filip Forsberg.


Filip Forsberg

Ålder: 18.

Längd: 186 cm.

Vikt: 85 kg.

Klubbar: Leksand.

Poäng 2012/2013: 7+7 på 19 matcher.


Jacob de la Rose

Ålder: 17.

Längd: 188 cm.

Vikt: 83 kg.

Klubbar: Nor IK, Färjestad, Leksand.

Poäng 2012/2013: 1+1 på 18 matcher.

LEKSAND. Roger Rönnberg har påbörjat arbetet med att kontakta spelare som han vill ha med sig till Frölunda nästa säsong.

Sportbladet avslöjade att Småkronornas nuvarande förbundskapten försöker locka Moras backlöfte Mikael Wikstrand, 19. Och enligt bloggaren Mrmadhawk är Malmös André Burakovsky, 17, så gott som klar för Göteborgsklubben.

Men de är inte de enda spelarna från Småkronorna. Enligt uppgifter till Nyheter24 jagar Rönnberg även Leksandsduon Filip Forsberg, 18, och Jacob de la Rose, 17.

Forsberg har kontrakt med Washington Capitals och är utlånad till moderklubben den här säsongen. Det skulle således handla om en utlåning till Frölunda.

Forsberg blev draftad som nummer elva totalt av NHL-klubben i somras. Han spås en lysande framtid och ses som en av de stora nyckelspelarna inför junior-VM i slutet av december.

Se ett av Filip Forsbergs mål i Leksandströjan:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.