Andreas Jämtin gnällde och smällde - men det hjälpte inte.
Andreas Jämtin gnällde och smällde - men det hjälpte inte. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
Jubel efter Jesper Fasths första av två mål i matchen.
Jubel efter Jesper Fasths första av två mål i matchen. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
Färjestad drog ifrån i andra perioden.
Färjestad drog ifrån i andra perioden. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX
Kalabalik framför FBK-kassen.
Kalabalik framför FBK-kassen. - Foto: MIKAEL FRITZON / SCANPIX

Grinig Jämtin när HV åkte på storstryk

Färjestad drog ifrån tidigt borta mot HV71 - då försökte Andreas Jämtin göra allt, och lite till, för att få igång laget.

Växjö - Linköping 1-3

JÖNKÖPING. – Tror du inte jag ser att du försöker med en fulsmäll eller? Jag ser dig hela vägen! Jag ser dig hela vägen.

Det skrek HV71-forwarden Andreas Jämtin till Färjestads backbjässe Ole-Kristian Tollefsen. Jämtin hade precis tacklat norrmannen med knytnävarna före.

Det var dock inte första gången han gav sig på någon av FBK-spelarna i matchen. När Christian Berglund gled in framför målvakten Jonas Gunnarsson hoppade Jämtin in i honom och tog ett fast grepp runt Berglunds nacke. Straffet blev dock 2+2 minuters utvisning för roughing - inte något matchstraff.

Själva matchen då? Jo, efter att Färjestad gjort 2-1 då backen Chris Lee och Patrik Lundh kom ensamma mot målvakten var matchen tämligen avgjord. Jack Connolly, som missat 21 matcher, satte 3-1 och ställningen blev 5-2 till bortalaget innan den andra perioden var över. Samme Connolly gjorde matchavgörande 6-3 i slutperioden. Slutresultatet blev dock 7-4 till FBK.

Det var första gången på nästan sex år som HV71 släppte in så många mål på hemmaplan.

Timrå slog rekord - AIK föll hemma

I den fullspäckade elitserieomgången på torsdagen var den stora nyheten annars att Timrå slog rekord - i att inte göra mål. 297 minuter och 57 sekunder efter att laget gjorde mål senast satte Yared Hagos TIK:s enda mål mot Skellefteå på bortaplan.

AIK, utan stjärnan Kristian Huselius som tvingades lägga skridskorna på hyllan tidigare i veckan, föll tungt hemma på Hovet. Slutresultatet blev 3-1 till gästande Frölunda.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.