Nu lägger elitdomaren av.
Nu lägger elitdomaren av. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Elitdomaren kastas ut ur Sverige

Gävledomaren Shane Warschaw måste lämna Sverige efter att ha fått ett nej av hockeyallsvenskan: "Jag är väldigt ledsen"


Shane Warschaw har dömt i både hockeyallsvenskan och elitserien. Men nu är det slut på det. Efter den här säsongen tvingas han  till att lämna Sverige.

– Jag är väldigt ledsen att jag måste åka härifrån, jag har verkligen uppskattat mina två år här. Det har varit en jättebra möjlighet och erfarenhet för mig, säger Shane Warschaw, till GD.

Enligt hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall är det migrationsverkets regler som ligger till grund för att Warschaws vistelse nu måste ta slut.

För att han ska få stanna måste hockeyallsvenskan ge honom en fast anställning. Något de inte vill göra.

Warschaw planerar att flytta tillbaka till USA och kanske sluta med hockeyn.

– Jag måste skaffa ett jobb så jag kan betala mina räkningar och då får hockeyn troligen vara nummer två, säger han till GD.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

3 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.