Frölunda föll tungt

Nu har HV71 allt i sina egna händer.

Det blev en minst sagt målrik tillställning när semifinalens femte match mellan Frölunda och HV71 utspelades. Hemmapublikens vinstförhoppningar skulle få sig ett rejält törn redan efter sju minuters matchspel. Först ut var Nicholas Angells som redan efter 6,11 satte 1-0. Näste man ut var den 19-årige ynligen Mathias Tedenby, som först tacklade Lars Eller så hårt så att hans arm gick ur led och sedan spela sig fram till ett gyllene läge som han utnyttjade till fullo. 2-0 efter sju minuters spel var därmed ett faktum.

Frölunda reducerade förvisso i den 17: e minuten genom John Pohl men det skulle inte hjälpa till särskilt mycket. I den andra periodens slutminut slog en helt lysande Andreas Falck till och såg till att matchen återigen svängde till gästernas fördel. Matchen avgjordes till slut strax före slutsignalen då Johan Davidsson enkelt kunde sätta pucken i öppen kasse.

Efter matchen var Andreas Falck mer än nöjd med resultatet.

– Det känns riktigt skönt. Vi kom ner hit med ett underläge med 1–2 i matcher. Vi är starka, säger lagkaptenen till Kanal 9.

Frölundas veteran Ronnie Sundin var dock naturligtvis besviken.

– Vi ligger på och kämpar och skapar målchanser. Sen får de spela sitt tajta försvarsspel och kontra, och det är de bra på.

38-åringen har däremot inte gett upp än och är hoppfull inför nästa match.

– Då är det deras hemmaplan och då får de ligga på lite mer. Då kanske vi kan kontra mer.

Reslutatet innebär därmed att det nu står 3-2 i matcher till HV71 som har allt i sina egna händer.