Linköping vann stort.
Linköping vann stort. - Foto: Stefan Jerrevang / Scanpix
Förra matchen förlorade LHC med 6-0. Denna gång segrade de med 6-1.
Förra matchen förlorade LHC med 6-0. Denna gång segrade de med 6-1. - Foto: Stefan Jerrevang / Scanpix

LHC:s helomvändning - totalkrossade HV71

Det märktes att det var slutspel när matchens inledning präglades mer av gruff och heta känslor än ren hockey. Föregående mötet slutade 6-0 till HV - men ett revanschsuget Linköping var fast beslutna om att vända på steken i fredagens returmöte.

Målskyttar

Första perioden:

LHC: 1-0, Sebastian Karlsson, 11:29. 2-1, Mattias Bäckman, 16:31. 3-1, Simon Hjalmarsson, 17:14

HV71: 1-1,  Patrik Carlsson, 14:29

Andra perioden:

LHC: 4-1, Magnus Johansson, 23:52

Tredje perioden

LHC: 5-1, Mattias Weinhandl, 55:14. 6-1, Pär Arlbrandt, 57:27

I numerärt underläge satte LHC:s Sebastian Karlsson matchens första mål efter lite mer än halva första perioden.

Kvitteringen kom ett par minuter därefter genom en annan Karlsson, nämligen William Karlsson - som passade till HV:s Patrik Carlsson, som i sin tur skickade in pucken i mål.

Bortalaget fick däremot inte njuta av kvitteringen särskilt länge. Innan den första perioden var slut hade hemmalaget utökat till 3-1.

2-1-målet signerades av Mattias Bäckman och 3-1-målet ansvarade Simon Hjalmarsson för.

LHC:s målkalas

Linköping fortsatte att dominera matchen i den andra perioden, då Magnus Johansson utökade till 4-1 efter bara tre minuter.

HV71 försökte ta sig in i matchen, fast hade svårt att skapa lägen. Kampen fortsatte när tredje perioden inleddes - men ett hårt kämpande LHC gjorde det svårt för bortalaget. Linköping försvarade sig bra och i stället för reducering, så utökade hemmalaget ledningen ytterligare.

De fem sista minuterna gjorde LHC nämligen både 5-1 och 6-1 efter att HV tagit ut sin målvakt.

Linköpings stora vändning innebär att det är utjämnat mellan lagen. Näste möte äger rum nästa söndag.

/
LHC
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.