Modo försökte sätta hårt mot hårt. Dessvärre räckte det inte hela vägen fram.
Modo försökte sätta hårt mot hårt. Dessvärre räckte det inte hela vägen fram. - Foto: Håkan Nordström / SCANPIX /

Efter vinsten - Färjestad närmar sig semifinalen

Trots Modos många försök slutade lördagens match med vinst till FBK. Det står nu 3-0 i matcher till Färjestad och Modo riskerar att åka ut i nästa möte.

Målskyttar

Första perioden:

FBK: 1-0, Rickard Wallin, (05:19)

Modo: 1-1, Per-Åge Skröder, (12:02)

Andra perioden:

FBK: 2-1 Chris Lee (22:19)

Modo möttes av obehagliga flashbacks när de återigen besökte Karlstad i kvartsfinalserien mot Färjestad.

Det dröjde endast fem och en halv minuter innan Richard Wallin kunde göra 1-0. Mycket tack vare ett passivt Modo.

Snart var det däremot dags för revansch. Färjestad drabbades nämligen av tre raka utvisningar i den första perioden, den ena mer självklar än den andra, och Modo passade på att kvittera. Denna gång var det Per-Åge Skröder som satte pucken i mål.

Färjestad kom tillbaka

Det var snabba puckar som gällde även i den andra perioden.

Bara efter två minuter sätter Chris Lee 2-1 från blålinjen och trots att Modo gjorde flera försök att ta igen, görs inga fler mål i matchen.

Bortalaget fortsatte att pressa även i den sista perioden - men utan framgång och matchen slutar 2-1 till Färjestad. Ett resultat som innebär att FBK leder kvartsfinalserien med 3-0 och att matchen i Örnsköldsvik på måndag kan ge dem en semifinalplats.