Glada miner i Luleå. - Foto: Bror Persson / SCANPIX /
2 av 8
Det var en kampfylld match i Coop Arena. - Foto: Bror Persson / SCANPIX /
Tufft framför mål när Chris Abbott försöker ta sig fram.
3 av 8
Tufft framför mål när Chris Abbott försöker ta sig fram. - Foto: Bror Persson / SCANPIX /
4 av 8
Robin Jonsson hamnade senare i skottgluggen för sin fula crosschecking.
5 av 8
Robin Jonsson hamnade senare i skottgluggen för sin fula crosschecking. - Foto: Bror Persson / SCANPIX /

Luleås förlängningsjubel - efter tolv sekunder

Linus Persson blev stor matchhjälte i semifinal 2. Han satte 3-2 bakom Alexander Salak med bara tolv sekunder spelade av förlängningen.

3-2 Linus Persson

LULEÅ. Det är kvitterat i semifinalserien mellan Luleå och Färjestad. Hemma i Coop Arena tog norrbottningarna en minst sagt viktig seger. Det dröjde bara tolv sekunder in i förlängningen innan Linus Persson räddat kvällen - framspelad av bröderna Cam och Chris Abbott.

Det började bra annars för Färjestad. Redan efter två minuter sköt backen Anton Grundel in 1-0 och tystade Coop Arena. Men i den andra perioden vände Luleå med två mål inom loppet av fyra minuter. Christian Berglund kvitterade dock fem minuter senare.

Matchen präglades av fult spel och Färjestads tränare Leif Carlsson var upprörd på domarna. Detta efter en ful crosschecking av Luleåbacken Robin Jonsson Per Åslund.

– Den är bedrövlig och jag är överraskad att ingen av domarna ser den, det är en solklar crosschecking. Det hade gett oss två plus två och power play i fyra minuter, men nu såg inte domarna det, sa han till C More.

/
/
/
/

Så tycker fotbollsfansen om VAR

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.