Skellefteå en match från SM-guld. - Foto: © Bildbyrån / OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Ny vinst och 3-0 i matcher – Skellefteå en seger från SM-guld

Ny vinst mot Luleå – trots att man var det sämre laget. Nu är Skellefteå blott en match från föreningens första SM-guld sedan 1978. "Jag är helt rörd", säger målvakten Joacim Eriksson.

Skellefteå–Luleå 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (18.50) Daniel Gunnarsson (Jan Sandström, Anton Hedman) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (0.32) Martin Sevc (Erik Forssell), 2–1 (18.00) Viktor Arvidsson (Oscar Lindberg, Melker Karlsson).

Skott: 25–29 (13–9, 6–11, 6–9).

Utv, Skellefteå: 6x2. Luleå: 3x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 6 001.

SKELLEFTEÅ. Luleå gick ut betydligt mer aggressivt än vid tidigare finalseriemöten och tog också ledningen genom Daniel Gunnarsson, efter fem sekunder i powerplay, med dryga minuten kvar av den första perioden.

Bilden var densamma i andra perioden.

Luleå försökte och skapade men producerade noll.

Inte närmare än ribbträff

I stället var det Skellefteå, delvis tack vare fantomen Joacim Eriksson mellan målstolparna, som kunde hålla tätt, kvittera och sedermera ta ledningen.

Martin Sevc dundrade in 1-1 efter bara bara 32 sekunder av den andra perioden. 2-1 signerades Viktor Arvidsson med två minuter kvar av mittenperioden.

"Helt underbart"

Närmare än ett ribbskott i den tredje perioden kom aldrig Luleå – och Skellefteå kunde till slut vinna med 2-1.

Skellefteå har nu 3-0 i matcher och kan avgöra i Luleå på torsdag.

– Det är helt underbart. Jag är helt rörd. Det är riktigt skönt, säger målvakten och en av matchvinnarna Joacim Eriksson i C More efter matchen.

3-0 i kväll – nu är Skellefteå en seger från guldVärt att notera är att inget lag någonsin har vänt ett 3-0-underläge i en SM-finalserie. Läget ser därmed prekärt ut för Luleå.