Modos arena vandaliserad

Turbulensen i Modo är total.


Nyår firas på sistaplatsen i elitserien, det ryktas om tränarbyte och på nyårsaftonen vandaliserades hemmaarenan.

– Man blir ledsen, vi behöver allt stöd nu, säger Modos ordförande Anders Källström.

Flera fönsterrutor var sönderslagna och på arenans fasad stod slagord som "avgå" och "börja kämpa" klottrat. För klubbens ordförande Anders Källström var det ett hårt slag när han fick reda på vad som hänt.

– Det är allvarligt, ett grundskott mot föreningen och allt vad den står för. Det här blir en ren provokation, säger Källström till TT.

Det är tufft nu för klubben. Tidigare under säsongen har målvakten Karol Krizan lämnat efter diverse problem och efter tisdagens förlust mot HV 71 ramlade Modo ned på sistaplatsen i tabellen.

– Det är en tuff period vi går igenom. Sista tiden har det ju inte gått bra vad vi än har gjort. Det är bara att fortsätta jobba på. Eller ja, snarare kanske börja jobba på, sade spelaren Andreas Salomonsson till TT efter matchen.

Det var efter förlusten som vandaliseringen skedde:

– Det är naturligt att det blir frustration men det här har passerat alla anständiga gränser. Och årets serie är den jämnaste någonsin, innan serien är slut kommer det att ha varit kris i nästan alla föreningar, säger Källström.

Klubben har tillsammans med supporterklubben skickat ut ett öppet brev där det står att de inte tror att det är klubbens riktiga supportrar som står bakom vandaliseringen. De har polisanmält händelsen och hoppas att alla sluter upp bakom laget i fortsättningen:

– Nu behöver vi verkligen allt stöd vi kan få, det är faktiskt många poäng kvar att spela om, säger Källström.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!