HV71 slog Brynäs i målrik match

Slarvigt, målrikt och mängder med utvisningar. Det präglade söndagens möte.

Slarvigt, målrikt och mängder med utvisningar. Det präglade mötet mellan Brynäs och HV71 i Läkerol Arena.

Jönköpingslaget gick upp i en tidig 2-0-ledning efter att Brynässpelarna gått bort sig i offensiv zon. Hemmalaget hämtade dock i kapp, men när HV71 åter ryckte ifrån till 5-2 i mittperioden såg matchen avgjord ut.

Brynäs vikarierande målvakt Anders Lindbäck hade en tung kväll, men kunde nog också önska sig mer hjälp från sina backar. I den tredje perioden gjorde Brynäs ett tappert försök att återigen hämta i kapp ett tvåmålsunderläge, men närmare än ett 5-4-mål med två minuter kvar kom man aldrig. I stället kunde Martin Thörnberg göra sitt tredje mål och fastställa 6-4 med mål i öppen kasse.

Därmed tog HV säsongens första seger mot Brynäs. Det var dessutom Jönköpingslagets nionde raka match där man plockat poäng.