Färjestad nära SM-guld efter straffmiss av HV

Jukka Voutilainen missade straff i förlängningen. Färjestad avgjorde några minuter senare.

HV71 hade chansen att utjämna finalserien till 2-2, men en straffmiss av Jukka Voutilainen i förlängningen bäddade för en ny Färjestadseger och nu är guldet inom synhåll för vargarna från värmland. Bara några minuter efter straffmissen styrde Marius Holtet in Martin Sevcs slagskott. Nu är Färjestad bara en match från guldet.

– Mitt leende sitter från öra till öra, säger Holtet till kanal 5.

Det var annars HV71 som inledde bäst. Efter två perioder hade man tagit ledningen med 2-0. Jukka Voutilainen och Mikko Luoma var målskyttarna. Men Färjestad jobbade sig tillbaka in i matchen.

– Vi insåg att vi måste bli bättre och spelade upp oss, säger Marius Holtet.

– Vi sade till varandra "det är ändå SM-final", sa Jonas Holös.

Två minuter efter Loumas 2-0 sköt veteranen Peter Nordström in reduceringen. I den tredje perioden var det mycket Färjestad. Värmlänningarna jagade ivrigt och belönades till slut med en kvittering när Jonas Holøs med bara tre minuter kvar av matchen fixade en kvittering och därmed förlängning.

I förlängningen var det HV som tog kommandot. Man fixade en straff som Voutilainen bommade. Hans dragning lästes av Färjestadmålvakten Jonas Gustavsson. Det var allt Färjestad behövde för att sätta punkt för matchen. Holtet styrde in Sevcs skott ur balans och i morgon kan Färjestad återigen bli svenska mästare.

– Jag försöker täcka framför mål. Sedan träffar pucken klubban lite turligt och går in. Hur skönt som helst, säger Holtet ödmjukt.