Torsdag 5 Aug
Stockholm

Tuff lottning för Söderling

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Robin Söderling har fått en väldigt tuff lottning i ATP-turneringen i Indian Wells. Flera världsspelare måste besegras på vägen till semifinal och där väntar troligen storfavoriten Roger Federer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Robin Söderling har fått allt annat än en lätt lottning i ATP-turneringen i Indian Wells. Tibrosonen får dock en frisedel till andra omgången, men där ställs han förmodligen mot Evgeny Korolev.

Söderlings facit mot den hårtslående ryssen är inget att hänga i granen. Världssjuan har nämligen mött Korolev två gånger och förlorat båda matcherna. Däremot har spelarna inte stött på varandra på över ett och ett halvt år.

Världsspelare står på tur

Men det väntar ännu svårare hinder för Robin Söderling på vägen till en eventuell final. Skulle svensken vinna över Korolev väntar troligen vänterhandsspelande spanjoren Feliciano Lopez i den tredje omgången.

Därefter följer ett par grymt tunga motståndare för 25-årige Söderling. I fjärde omgången kan han komma att möta världsnian Jo-Wilfried Tsonga, som tog sig till semifinal i Australien Open.

I en möjlig kvartsfinal kan det mycket väl bli Andy Murray som står på andra sidan nät. Det är mer än fyra år sedan de båda möttes. Då vann Söderling enkelt i två raka set.

Kan tvingas möta Federer

Världssjuan kommer i en eventuell semifinal förmodligen att ställas mot självaste Roger Federer. Förutom en uppvisningsmatch i början av 2010, har den briljante schweizaren vunnit samtliga möten med Robin Söderling.

Glädjande för den gänglige svensken är däremot att både Andy Murray och Federer har haft skade- respektive sjukdomsproblem sedan Australien Open.

Under tiden som världsstjärnorna återhämtat sig har Söderling passat på att ta hem ATP-turneringen i Rotterdam och dessutom tagit två vinster i Davis Cup-mötet med Argentina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt