Stockholm

Federer segrade i "comebacken"

1 av 4
. Foto: Scanpix
2 av 4
. Foto: Scanpix
3 av 4
. Foto: Scanpix
4 av 4
. Foto: Scanpix

Roger Federer spelade sin första match sedan Australien Open och fick direkt tufft motstånd i form av Victor Hanescu. Men schweizaren redde ut problemen och vann med 2-1 i set.


Läs mer

Världsettan Roger Federer hade inte spelat en match sedan finalsegern över Andy Murray i Australien Open i slutet av januari. Schweizaren fick därefter sjukdomsproblem, men i natt var han tillbaka på ATP-touren.

Då Federer är seedad fick han två extra vilodagar och gick in direkt i andra omgången där han stötte på rumänen Victor Hanescu, rankad 43:a i världen.

Det är en spelare som Federer inte tappat ett enda set mot tidigare och det såg ut som att trenden skulle fortsätta när 28-åringen tog hem första set tämligen enkelt med 6-3.

Hanescu kniper andra set

Men i andra set blev det andra bullar och Hanescu gick snabbt fram till ledning med 5-2. Då bröt världsettan tillbaka och setet gick till slut till tiebreak.

Under föregående möten spelarna emellan har Federer vunnit samtliga tiebreaks, men i natt knep Hanescu sin första tiebreak-vinst och därmed sin första setseger mot den briljante schweizaren.

I avgörande set taggade Federer till rejält och hade uppvisning på egen hand. Med 6-1 i tredje set tog han hem sin första seger på en och en halv månad. Nu ställs Federer mot Marcos Bagdhatis i den tredje omgången.

Svenskdödaren utslagen

Sämre gick det dock för David Nalbandian, som bara för en vecka sedan skickade ut Sverige ur Davis Cup. Argentinaren orkade inte hålla uppe tempot mot Jurgen Melzer och föll i två raka set.

Segersiffrorna skrevs till 6-4, 6-1 för Melzer, som nu möter tysken Simon Greul i tredje omgången.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.