Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storspelande Söderling vidare

1 av 1

Bildbyrån

Sport | 17/03/2010 12:30

Robin Söderling fortsätter att visa upp fin form i Indian Wells. Under tisdagskvällen besegrade han Feliciano Lopez i två raka set och möter nu Jo-Wilfried Tsonga.

Världssjuan Robin Söderling inledde matchen mot vänsterhandsspelande Feliciano Lopez bra och höll sin serve. Men det gjorde även spanjoren och första setet gick till tiebreak.

Där var Söderling flera klasser vassare och tog enkelt hem tiebreaket med 7-3. I andra set fortsatte svensken med sitt tunga baslinjespel, samtidigt som Lopez inte orkade hänga med i svängarna.

I inledningen av setet tog Söderling ett rejält grep om matchen när han bröt spanjorens serve. Lopez, rankad 34:a i världen, hade inte krafter nog för att bryta tillbaka och Söderling vann komfortabelt med 6-4.

Det innebar även att matchen var i hamn. Söderling är nu klar för åttondelsfinal där han möter elfterankade fransmannen Jo-Wilfried Tsonga, som gick till semifinal i Australian Open.