Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skrällen: Federer utslagen - brände tre matchbollar

1 av 4

2 av 4

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Sport | 17/03/2010 13:09

Tidernas bäste tennisspelare är utslagen ur Indian Wells. Roger Federer brände tre matchbollar mot Marcos Baghdatis och förlorade sedan matchen med 2-1 i set.

Världsettan Roger Federer stötte på cyprioten Marcos Bagdatis i den tredje omgången i Indian Wells. Första set gick planenligt till den briljante schweizaren, som trots det fick kämpa anmärkningsvärt mycket.

Även i andra set hade Federer ett litet övertag som gav honom två matchbollar, men 28-åringen brände båda. Baghdatis tog tillfället i akt och snodde åt sig andra set från Federer med 7-5.

Federer bränner matchboll - igen

I tredje och avgörande set breakade den sextonfaldige Grand Slam-vinnaren direkt och såg ut att defilera mot kvartsfinal. Men vid ställningen 4-2 bröt 33:e-rankade Baghdatis tillbaka tack vare två utsökta forehands.

Federer skaffade sig ytterligare en matchboll vid 6-5, men hans raka backhand gick i nät. Setet gick till tiebreak där cyprioten snabbt tog kommandot och ordnade fram två matchbollar.

Baghdatis starkast i avgörande lägena

Till skillnad från Federer tog Baghdatis till vara på sin första matchboll och är därmed klar för åttondelsfinal där Tommy Robredo väntar.

- Största segern i min karriär, sa Baghatis efter vinsten och fortsatte:

- Jag tror det säger allt. Jag kan inte säga att jag är lycklig. Jag är väldigt lycklig, betonade cyprioten.

Världsettan laddar om batterierna

För Roger Federer var förlusten naturligtvis ett stort bakslag men han menar att det bara är ladda om inför ATP-turneringen i Miami.

- Ju längre turneringen hade gått ju mer rytm hade jag fått i spelet och vem vet då vad som hade kunnat hända?, filosoferade schweizaren efter matchen.

- Men jag behöver inte oroa mig över det längre. Nu handlar det om att vila eftersom jag fortfarande känner den första matchen i kroppen. Men, säsongen är lång. Det finns ingen anledning att drabbas av panik.

Noterbart är att det var första gången sedan 2006 som Federer förlorade en match efter att ha haft en eller flera matchbollar.