1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Söderling slog Tsonga - klar för kvartsfinal

Robin Söderlings otroligt fina spel fortsätter i Indian Wells. I natt blev han klar för kvartsfinal efter att ha besegrat Jo-Wilfried Tsonga i två raka set.


Svenske världssjuan Robin Söderling har växt fram som en av storfavoriterna till segern i ATP-turneringen i Indian Wells efter att tidigare inte ha förlorat ett enda set.

Den trenden fortsatte även i natt när han tog sig an elfterankade Jo-Wilfried Tsonga. Söderling tog kommandot direkt i inledningen av matchen och gav aldrig iväg något gratis.

Tsonga hade svårt att stå emot Söderlings rykande forehand och svensken vann första set, 6-3. Inte heller i andra set var Tibrosonen hotad.

Söderling dominerade setet och breakade påpassligt. Tsonga hade å sin sida oerhört svårt att hantera Söderlings hårda serve som slog ner som rena rama bomber.

Världssjuan besegrade till slut fransmannen med övertygande 6-3, 6-4 och är klar kvartsfinal.

Murray nästa hinder

Men väl där ställs Robin Söderling mot tuffast möjliga motstånd i form av Andy Murray, som var i final i Australian Open. Precis som Söderling har Murray inte förlorat ett enda set hittils.

I åttondelsfinalen tog han hem första set mot Nicolas Almagro. I början av andra set tvingades spanjoren ge upp på grund av skada.

Tidigare har världsettan Roger Federer åkt ur turneringen, och i natt kom nästa favoritfall. Novak Djokovic föll tungt mot Ivan Ljubicic i två raka set, 7-5, 6-3.

Regerande mästaren visar storform

En spelare som däremot har prickat in toppformen är den regerande mästaren i Indian Wells, Rafael Nadal. Världsfyran besegrade hårtservande amerikanen John Isner med 2-1 i set och möter nu Tomas Berdych.

Nadal har för övrigt haft en tung inledning på året med noll titlar, men spanjoren verkar hålla humöret uppe.

- Det känns riktigt bra, och det känns bra på banan, säger Nadal enligt Tennis.com.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.