1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Fantastisk Nadal till semifinal

Rafael Nadal har hittat tillbaka till fjolårets storform. I natt besegrade han Tomas Berdych och är nu klar för semifinal i Indian Wells.


Världstrean Rafael Nadal inledde kvartsfinalen i Indian Wells mot tjecken Tomas Berdych på ett briljant sätt. Spanjoren breakade direkt och visade stundtals upp fint volleyspel kombinerat med riktigt tungt baslinjespel.

Nadal ryckte ifrån, men under det åttonde gamet i första set kom Berdychs svar. Med en stenhård forehand tog han tillvara på en breakboll och det var utjämnat till 4-4.

Men en taggad Nadal lät inte Berdych andas ut en enda sekund. Den 23-årige världstrean bröt tillbaka blankt och servade sedan stabilt hem första set.

I andra set följdes spelarna åt till det sjunde gamet då Nadal höjde tempot rejält och spelade ut tjecken. Fast i gamet därefter fick Berdych två breakbollar när spanjoren slarvade och återigen var det utjämnat.

Setet gick till tiebreak där Nadal var klart starkast och kunde vinna med 7-4. Segersiffrorna skrevs till 6-4, 7-6(4). I semifinalen ställs Nadal mot Ivan Ljubicic som besegrade Juan Monaco med 2-1 i set.

- Det var en väldigt bra match. Jag spelade grymt bra, speciellt i första set, säger Nadal efter segern till turneringens hemsida.

I kväll, klockan 23.20 svensk tid, möter Robin Söderling världsfyran Andy Murray.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!