Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer vidare - men Murray chockförlorade

- 28/03/2010, 20:37 -

Scanpix

Roger Federer tog sig enkelt vidare till tredje omgången i Miami, medan 2009 års mästare Andy Murray fick ge sig mot Mardy Fish.

MIAMI. Roger Federer hade inga som helst problem att besegra Nicolas Lapentti i två raka set. Den briljante schweizaren vann med 6-3, 6-3 och gjorde inte mer än vad som behövdes.

- Jag lyckades ta tillvara på mina breakchanser, och jag tror att det var det som gjorde att jag vann i dag, säger Federer efter matchen enligt ATP:s officiella hemsida.

28-årige Federer möter nu fransmannen Florent Serra, som tidigare slagit Nicolas Massa och Albert Montanes, i den tredje omgången. Världsettan är på jakt efter sin första titel i Miami sedan 2006.

Murray utslagen

Vägen till finalen blev något lättare för Federer då Andy Murray chockförlorade mot hemmaspelaren Mardy Fish. Den brittiske världstrean stod för en katastrofal match och förlorade med 6-4, 6-4.

- Han spelade förmodligen inte som han gjorde i Australian Open. Men det bryr jag mig inte om, säger Fish efter matchen.

Efter finalförlusten i årets första Grand Slam har spelet inte klickat för Murray, som menar att han allting sitter i huvudet.

- Det är bara mitt fel att jag förlorade, på grund av det som pågår mentalt. Det kvittar hur mycket man tränar. Man måste vara tuff i matcherna, förklarar Murray.