Stockholm

Nadal slog ut svenskdödaren

1 av 4
. Foto: Scanpix
2 av 4
. Foto: Scanpix
3 av 4
. Foto: Scanpix
4 av 4
. Foto: Scanpix

Rafael Nadal vände och vann mot David Nalbandian i ATP-turneringen i Miami.


Läs mer

MIAMI. Rafael Nadal fick ge sitt yttersta mot David Nalbandian, som för en dryg månad sedan slog ut Sverige ur Davis Cup. Det var också argentinaren som började första set bäst.

Med tungt och precist baslinjespel fick han spanjoren att springa och täcka långa sträckor. Setet gick trots det till ett oerhört jämnt tiebreak som Nalbandian kunde ta hem med 10-8.

Nadal vänder på en femöring

I andra set höjde Nadal tempot rejält och lyckades dessutom bryta Nalbandians serve två gånger om. Den 23-årige världsfyran vann setet med klara 6-2 och hade ett starkt grepp om matchen inför avgörande set.

Även där bröt Nadal argentinarens serve direkt och sedan ytterligare en gång. Krafterna började tryta för Nalbandian, och det är tydligt att han ännu inte är på sin fysiska toppnivå. Nadal vann den två timmar och 25 minuter långa matchen med 6-7(8), 6-2, 6-2 och är klar för fjärde omgången, där landsmannen David Ferrer väntar.

- Jag tror att det långa förstasetet var bättre för mig än för honom. I andra set kände jag att han var lite tröttare än jag. Han började göra fler misstag och det blev lättare för mig att ta kontroll, säger Nadal efter segern enligt ATP:s officiella hemsida.

Lätt motstånd för Söderling

För Robin Söderlings del väntar tyskt motstånd i form av Philipp Petzschner, rankad 53:a i världen. Vägen till en eventuell semifinal ligger öppen för Tibrosonen, framförallt då Andy Murray blev utslagen i andra omgången.

Skulle svensken nå en semifinal väntar troligtvis världsettan Roger Federer som besegrade Nicolas Lapentti i andra omgången med 6-3, 6-3.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.