Lördag 23 Okt
Stockholm

Slarvig Federer vidare efter stora problem

1 av 2
2 av 2

Roger Federer blandade sällan skådade misstag med rena konstslag när han med nöd och näppe besegrade fransmannen Florent Serra efter två tiebreak.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MIAMI. Sedan tidigare har både Novak Djokovic och Andy Murray fått tacka för sig i Miami. Under måndagskvällen var det nära att ytterligare en världsstjärna fick gå samma tunga väg till mötes.

Florent Serra var taggad till max och tänkte inte ge sig i första taget mot Roger Federer. Visserligen bröt världsettan hans serve i det femte gamet, men när Federer skulle serva för första set bröt Serra oväntat tillbaka och spelarna följdes åt till ett tiebreak.

Där visade Federer mästartakter och tog enkelt hem tiebreaket med klara 7-2. I ledning med 1-0 i set visade schweizaren upp hela sitt register och bröt således Serras serve tidigt i följande set.

Men återigen slappnade Federer av och lät Serra komma tillbaka. Också andra set gick till tiebreak, men då började fransmannen att slarva. Federer lyckades till slut vinna matchen med 7-6(2), 7-6(3) och är klar för fjärde omgången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela