1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
- Foto: Scanpix

Mästerlig Söderling till kvartsfinal

Robin Söderling fortsätter att övertyga i Miami. Under tisdagskvällen besegrade han världselvan Fernando Gonzalez med 2-1 i set.


MIAMI. Robin Söderling tog sig an chilenaren Fernando Gonzalez i fjärde omgången av Mastersturneringen i Miami. Senaste mötet spelarna emellan var i Franska Öppna i fjol när en väldigt jämn femsetare utspelade sig.

Då vann Söderling och det var just han som öppnade bäst under tisdagskvällen. Med rykande forehands och en enormt tung serve hade Gonzalez inte mycket att säga till om.

Efter endast 26 minuter hade Tibrosonen tagit hem första set med makalösa 6-0. Det var dock tydligt att den elfterankade chilenaren sparade sina krafter till nästa set efter Söderlings tidiga servegenombrott.

Och inte oväntat var det mycket jämnare under andra set. Spelarna följdes åt till tiebreak där en slarvig Söderling gav bort setet. Men i det tredje och avgörande setet var det andra tongångar från svenskens sida.

Söderling hittade tillbaka till det fina spelet från första set och vann till slut matchen med komfortabla 6-0, 6-7(3), 6-2. Världssjuan är nu klar för kvartsfinal där ryssen Mikhail Youzhny väntar.

Nytt fiasko för Federer

Vägen till final ligger dessutom vidöppen för 25-årige Robin Söderling. Sent i natt svensk tid fick nämligen världsstjärnan Roger Federer tacka för sig. Trots att den briljante schweizaren hade matchboll i avgörande set, lyckades motståndaren Tomas Berdych vända på steken och slå ut honom.

Berdych stod naturligtvis för en otrolig match, men samtidigt var Federer extremt slarvlig och stod för mängder med misstag. Världsettan själv menar att det brister i tajmingen.

- Jag kämpade så hårt jag kunde med tanke på de problem som finns i mitt spel just nu. Jag saknar definitivt tajming. Jag vet inte var det kommer från eftersom jag spelade så bra tennis i Australien, säger Federer enligt ATP:s officiella hemsida.

För 20:e-rankade Berdych var seger utan tvekan ett steg i rätt riktning, men han inser att det finns en hel del jobb kvar innan han kan drömma om en finalplats.

- Det är en fantastisk känsla att besegra världsettan, den bästa spelaren genom tiderna. Men trots allt, det var ingen final. Det väntar ännu en match nästa dag och ännu en tuff motståndare.

ATP
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?