1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Söderling klar för semifinal efter ny uppvisning

Robin Söderling visade upp hela sitt register mot Mikhail Youzhny i Mastersturneringen i Miami och är nu klar för semifinal.


MIAMI. Det började dock dåligt för Robin Söderling, som tappade sin serve redan i det första gamet. Men den svenske världssjuan var mentalt stark och bröt tillbaka direkt.

Söderling tog därefter full kontroll över setet och dominerade duellerna från baslinjen med sin stenhårda forehand. Mikhail Youzhny, rankad på 15:e plats på ATP-touren, hade svårt att hänga med i svängarna och förlorade första set med 6-1.

I andra set fortsatte Tibrosonens dominans, men ryssen orkade streta emot bättre. Setet, och därmed matchen, tillföll ändå Söderling som vann komfortabelt med 6-1, 6-4.

- Jag spelade väldigt bra från baslinjen, säger Söderling enligt ATP:s officiella hemsida och fortsätter:

- Jag rörde mig bra och missade inte mycket. Men jag servade inte helt och hållet som jag ville. Förhoppningsvis kan jag förbättra det till i morgon.

Söderling får nu tampas med sensationen Tomas Berdych, som redan slagit ut stjärnor som Roger Federer och Fernando Verdasco, om en finalplats. Efter matchen passade svensken på att hylla sin semifinalmotståndare.

- Vi har alltid spelat bra matcher mot varandra. Han är fantastisk spelare. Han har spelat riktigt bra de senaste veckorna, säger Söderling om Berdych.

Skulle svensken nå final är det hans största merit i Masterssammanhang. I en eventuell final ställs Söderling mot vinnaren i mötet mellan Rafael Nadal och Andy Roddick.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!