Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Clijsters segrade i helbelgiskt stormöte

- 02/04/2010, 16:45 -

Scanpix

Kim Clijsters besegrade landsmaninnan Justine Henin i ett riktigt prestigemöte i semifinalen av Mastersturneringen i Miami.

MIAMI. Belgiskan Kim Clijsters, som stod för en fiaskoinsats i Australien Open, ställdes mot Justine Henin i ett belgiskt prestigemöte i Mastersturneringen i Miami. På förhand sågs matchen som en supermatch mellan de gamla världsettorna, men tennisen lämnade mycket att önska.

Ofattbara 18 dubbelfel och 103 egna misstag hann belgiskorna avverka under matchen. Clijsters var starkare i inledning och tog hem första set relativt enkelt med 6-2. I andra set bjöd Henin upp till dans och utjämnade till 1-1 efter ett rafflande tiebreak.

Tredje set var även det mycket jämnt och matchen fick avgöras i tiebreak. Där var Clijsters snäppet vassare och avgjorde med en vacker forehandspassering. Efter segern var belgiskan ödmjuk.

- Det var ett turslag, det går inte säga något annat om det. Om jag skulle göra om det tio gånger så skulle förmodligen det vara den enda gången jag skulle lyckas, säger Clijsters.

För Justine Henin var förlusten mot den evige rivalen blytung.

- Jag kämpade hårt genom hela matchen, så det var jobbigt att förlora på ett sånt sätt, förklarar Henin.

Clijsters gör nu upp med amerikanskan Venus Williams om WTA-titeln i Miami.