Söderling nedpetad till åttonde plats

Trots en fin semifinalplats i Miami Masters petas Robin Söderling ner en placering på ATP-rankingen. Segraren Andy Roddick avancerar till sjunde plats, samtidigt som svensken nu är åtta i världen.

MIAMI. Robin Söderling stod för sin bästa insats i Mastersturneringen i Miami hittills när han nådde så långt som till semifinal. Där blev det stopp mot sensationen Tomas Berdych, som senare förlorade mot Andy Roddick i finalen.

Även om semifinalplatsen är ett framsteg för Söderling blir han nedpetad från sjundeplatsen på ATP-rankingen. Nämnde Roddick kniper Söderlings plats. Svensken får nu nöja sig med att vara rankad åtta i världen inför grusturneringen i Monte Carlo.

Men redan efter nästa turnering kan Söderling ha återtagit sin plats. Roddick är nämligen endast 175 poäng före Tibrosonen på rankingen och då grus är amerikanens sämsta underlag kan mycket förändras kommande veckor.

Största klivet inom toppen av ATP-rankingen tog finalisten Berdych som nu är 16:e bästa tennisspelaren i världen. För Sverige ser det dock inte ljust ut. Efter Söderling får man leta lång tid för att hitta nästa svensk. Andreas Vinciguerra är Sveriges näst bästa spelare, rankad 229:a i världen.