1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Ostoppbar Nadal tog första titeln för året

Publicerades: 18 Apr 2010, 18:31, Uppdaterades: 18 Apr 2010, 19:50

Rafael Nadal var på oslagbart spelhumör i finalen mot Fernando Verdasco i Monte Carlo. Världsfyran besegrade landsmannen med förnedrande 6-0, 6-1 och tog sin första titel för året.


MONTE CARLO. Efter att ha blivit utslagen av Robin Söderling i Franska Öppna förra året har det gått oerhört trögt för världsstjärnan Rafael Nadal. Inför grusturneringen i Monte Carlo hade spanjoren inte tagit en enda titel på hela elva månader.

Men i dag bröt Nadal den långa titeltorkan. Världstrean startade ursinnigt i finalen mot Fernando Verdasco och gick snabbt fram till en ointaglig 4-0-ledning.

Nadal fortsatte att ånga på och vann till slut första set med utklassningssiffrorna 6-0. I början av andra set såg det ut som att Verdasco var på gång när han äntligen fick vinna sitt första game.

Fast den vänsterhandsslående gruskungen satte ner foten och bestämde sig för att lägga i en växel till. Med stenhårda forehands och precisa backhands tog han kommandot i varenda game.

Rafael Nadal vann till slut med ofattbara 6-0, 6-1 och visade därmed att han fortfarande är tennisens stora gruskung. Dessutom var det den 23-årige spanjorens sjätte raka titel i Monte Carlo. Inte undra på att han var nöjd efteråt.

- Det är förmodligen min favoritturnering. Jag älskar den här turnering. Att vinna här ännu en gång här är som en dröm för mig. Atmosfären här är otrolig, säger Nadal efter segern enligt turneringens officiella hemsida.

ATP
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.