Söndag 17 Okt
Stockholm

Ostoppbar Nadal tog första titeln för året

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Rafael Nadal var på oslagbart spelhumör i finalen mot Fernando Verdasco i Monte Carlo. Världsfyran besegrade landsmannen med förnedrande 6-0, 6-1 och tog sin första titel för året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MONTE CARLO. Efter att ha blivit utslagen av Robin Söderling i Franska Öppna förra året har det gått oerhört trögt för världsstjärnan Rafael Nadal. Inför grusturneringen i Monte Carlo hade spanjoren inte tagit en enda titel på hela elva månader.

Men i dag bröt Nadal den långa titeltorkan. Världstrean startade ursinnigt i finalen mot Fernando Verdasco och gick snabbt fram till en ointaglig 4-0-ledning.

Nadal fortsatte att ånga på och vann till slut första set med utklassningssiffrorna 6-0. I början av andra set såg det ut som att Verdasco var på gång när han äntligen fick vinna sitt första game.

Fast den vänsterhandsslående gruskungen satte ner foten och bestämde sig för att lägga i en växel till. Med stenhårda forehands och precisa backhands tog han kommandot i varenda game.

Rafael Nadal vann till slut med ofattbara 6-0, 6-1 och visade därmed att han fortfarande är tennisens stora gruskung. Dessutom var det den 23-årige spanjorens sjätte raka titel i Monte Carlo. Inte undra på att han var nöjd efteråt.

- Det är förmodligen min favoritturnering. Jag älskar den här turnering. Att vinna här ännu en gång här är som en dröm för mig. Atmosfären här är otrolig, säger Nadal efter segern enligt turneringens officiella hemsida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela