1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Här är Söderlings svettiga mardrömslottning i Rom

Robin Söderling hade en bevkäm resa till finalen i Barcelona. Men nu lär världssjuan få det tufft att upprepa bedriften i grusturneringen i Rom, där han kan ställas mot bland andra Rafael Nadal och Roger Federer.


ROM. Robin Söderling har inlett grussäsongen på ett alldeles formidabelt sätt. I Barcelona storspelade svensken och tog sig hela vägen till final, där han dock föll mot hemmaspelaren Fernando Verdasco.

Nu laddar den 25-årige Tibrosonen om för mastersturneringen i Rom. Men dessvärre har Söderling åkt på en riktig nitlott. Skulle han avancera till tredje omgången väntar förmodligen grusspecialisten Albert Montanes, rankad 31:a i världen.

Men det blir svårare. I en eventuell fjärde omgång kan Söderling mycket väl ställas mot Tomas Berdych, tjecken som besegrade honom i Miami nyligen. Fast det slutar inte där.

Om Robin Söderling tar sig till kvartsfinal kommer han med största sannolikhet att möta gruskungen och regerande mästaren Rafael Nadal. Visserligen chockskrällde svensken mot just Nadal i Franska Öppna förra året, men det är lite som tyder på att det inte var en engångsföreteelse.

Skulle världssjuan trots allt ta sig vidare väntar nästa stora hinder: Roger Federer, världsettan som alltid är svårslagen oavsett underlag. Vägen är minnsan inte lätt för Söderling, som lär behöva stå för minst två bragdinsatser för att ta sig till final i Rom.

ATP
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!