1 av 3
- Foto: Scanpix/AP
2 av 3
- Foto: Scanpix/AP
3 av 3
- Foto: Scanpix/AP

Spansk tennissuccé i Rom

Det är spansk dominans i ATP-turneringen i Rom. I de kommande semifinalerna är tre av fyra spelare från Spanien.


ROM. På fredagen överraskade spanjoren Fernando Verdasco när han slog värlstvåan Novak Djokovic, 7-6 (7-4), 3-6, 6-4.

Segern mot serben innebär att den sjätteseedade Verdasco är klar för sin tredje ATP-semifinal på lika många veckor. För två veckor sedan tog han sig till sin första final i en Masters 1000-turnering, men föll mot Rafael Nadal i Monte Carlo. Och för en vecka sedan besegrade han Robin Söderling i finalen i Barcelona.

I semfinalen i Rom ställs Verdasco mot landsmannen David Ferrer, som i din tur tog sig vidare genom en seger över fransmannen Jo-Wilfried Tsonga.

– Varje gång vi möts blir det en jämn match. Så kommer det bli även nu, säger Verdasco.

– Det gäller att jag spelar min bästa tennis om jag ska vinna.

För Robin Söderling tog turneringen slut i åttondelsfinalen då schweizaren Stanislas Wawrinka chockade och vann. Rafael Nadal gjorde dock sitt jobb och slog ut Wawrinka i kvartsfinalen med klara 6-4, 6-1.

I den sista kvartsfinalen ställs Feliciano Lopez mot Ernest Gulbis, Lettland. Vinner den förstnämnde är det bara spanjorer i semifinalerna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

2 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

3 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

idag 18:39
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

idag 18:14
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.