- Foto: Bildbyrån

Sverige ställs mot Italien i DC-kvalet

På tisdagen blev det klart: Robin Söderling och kompani lottades mot Italien i kvalet till Davis Cup i mitten av september.


STOCKHOLM. I mars fick Sverige se sig besegrat i Davis Cup av ett välspelande Argentina med David Nalbandian i stormform trots en efterhängsen skada.

Men nu laddar Robin Söderling och hans landslagskamrater om för en ny upplaga av den anrika tennisturneringen. Kvalet till DC drar igång i mitten av september och på tisdagen blev det klart att Italien står som motståndare.

- Det kunde varit både bättre och värre men skönt att få en hemmamatch igen. Det blir en riktigt tuff match mot en klassisk motståndare där vi har bra minnen med oss från sista mötet som vi vann, säger assisterande DC-kaptenen Magnus Larsson, till Tennisförbundets hemsida.

Sverige får fördel av hemmaplan, men det är Italien som har plusstatistik. Länderna har stött på varandra 19 gånger och italienarna har vunnit elva av matcherna. Senaste mötet vann dock Sverige, 1998 i Milano.

Italien har fyra spelare som är rankade inom topp 100 på ATP-touren. Högst rankad är Andreas Seppi på 55:e plats.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

2 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

idag 15:42
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.