Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Grusstjärnor ska stoppa Söderling i Båstad

- 19/05/2010, 15:54 -

Scanpix

Robin Söderling kommer få det grymt svårt att upprepa succén i Båstad då grusspecialister som Fernando Verdasco och David Ferrer bestämt sig för att spela turneringen.

BÅSTAD. För snart ett år sedan plockade Robin Söderling hem titeln i Båstads grusturnering, men i sommar lär han få tuffare motstånd. Fernando Verdasco och David Ferrer, nia respektive elva på världsrankingen, har nämligen bestämt sig för att spela i Båstad.

Men även fler grusspecialister kan komma att ställa till med bekymmer för Tibrsonen. Nicolas Almagro, som nyligen besegrade Söderling i Madrid, kommer också han till start, liksom världsspelare såsom Tommy Robredo, Fernando Gonzalez och Juan Monaco.

Trots att Båstad inte är någon Mastersturnering kan man alltså bjuda svenska folket på tennis av yppersta världsklass. Det kan man tacka Jonas Björkman för. Den gamle storspelaren har nämligen haft i uppdrag att locka stjärnorna till turneringen.

- På grus är det här spelare av absolut toppklass och det känns fantastiskt att kunna presentera så starka namn för en svensk tennispublik, säger Jonas Björkman enligt Sydsvenskan.