Måndag 19 Apr
Stockholm

Söderling chockförlorade i genrepet

Sista match inför Franska Öppna slutade i förlust för Robin Söderling. Den svenske världssjuan förlorade med 2-1 i set mot 60:e-rankade Oliver Rochus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NICE. Det började dock bra för Robin Söderling som spelade bländande tennis i första set. Framför allt var det förstaserven som verkligen klaffade då han fick in hela 74 procent av dem.

Även i Oliver Rochus servegame tog Söderling ofta kommandot och tog således hem setet med övertygande 6-2. I andra set var det däremot andra tongångar och den kvicke tysken vände på steken. Tack vare ett break för Rochus stod det 1-1 i set.

Rochus aggressiva och finurliga spel fick Tibrosonen att bryta ihop och förlora fyra raka game när det gällde som mest. Fastän Söderling bröt tillbaka knep Rochus segern med 2-6, 6-4, 6-4.

Den svenske världssjuan, som var det stora affischnamnet i ATP-turneringen i Nice, blev alltså utslagen redan i andra omgången och det bådar inte väl inför Franska Öppna, som startar om fem dagar.

Söderling har dessutom en hel del att leva upp till efter fjolårets finalbragd i den franska huvudstaden. En tidig utslagning kan innebära att svensken faller på världsrankingen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela