Söderling enkelt vidare till andra omgången.
1 av 2
Söderling enkelt vidare till andra omgången. - Foto: BILDBYRÅN
2 av 2
- Foto: BILDBYRÅN

Söderling enkelt vidare till andra omgången

Robin Söderling tog sig enkelt vidare till den andra omgången i Franska Öppna efter en komfortabel seger mot Laurent Recourdec med siffrorna 6-0, 6-2, 6-3.


PARIS. Efter att par förluster mot bland annat Stanislas Wawrinka, Nicolas Almagro och Olivier Rochus var inte självförtroendet på topp när Robin Söderling klev in i Franska Öppna.

Men i inledningsmatchen i den prestigefyllda turneringen mot 179-rankade Laurent Recouderc, som fått ett wildcard till turneringen, hade inte svensken några problem. Svensken inledde med nio raka game och som knappt tappade poäng i sin egen serve.

Recouderc hade inte mycket att säga till om, men i det andra setet fick fransmannen jubla när han lyckades hålla sitt servegame för första gången i matchen. Fransmannen var aldrig nära och Söderling vann matchen komfortabelt med siffrorna 6-0, 6-2, 6-3.

– Jag kände ganska tidigt att han hade en lucka på backhandsidan och problem med tempot. Det var skönt att ta tag i matchen direkt. Sedan körde jag på i andra och tredje set, då visste jag att han skulle höja sig lite, säger Robin Söderling enligt Aftonbladet.

Svensken var nöjd över att vara tillbaka på Court Philippe Chatrier efter förra årets succé.

– Det är alltid en skön känsla att komma tillbaka till ett ställe där man har spelat bra tidigare, men jag tänker inte så mycket på vad som hände i fjol. Jag måste fokusera på nuet, fortsätter han.

Tibrosonen kommer att få möta antingen Taylor Dent eller Nicolas Lapentti i den andra omgången.

ATP
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!