1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Bildbyrån
4 av 4
- Foto: Bildbyrån

Tröttkörd Arvidsson utslagen direkt

Utmattningssyndromet drabbade Sofia Arvidsson i Paris. Svenskan blev utslagen redan i den första omgången av Magdalena Rybarikova, 7-6, 3-6, 2-6.


PARIS. Sofia Arvidsson hade en tung måndag och blev utslagen direkt i första omgången av Franska Öppna.

Den 26-årige svenskan fick visserligen en bra start i matchen mot Magdalena Rybarikova, rankad 51:a i världen. Efter att spelarna brutit varandra två gånger kunde Arvidsson enkelt vinna det första setet i tiebreak med 7-2.

Men sedan blev hon närmast utslagen av värmen.

– Jag kände redan i morse att det här skulle bli en jobbig dag och jag var lite orolig inför matchen. Under inbollningen var det så att det skakade i kroppen, säger Arvidsson enligt Eurosport.

Arvidsson bröt slovakiskan omedelbart i det andra setet, innan spelet fallererade totalt. Samtidigt kom Rybarikova igång och vände och vann med 2-1.

– Jag fick slita mycket och det kändes som att energin tog slut.

För Expressen berättar hon att det är tveksamt om hon kan delta i dubbelturneringen med start i morgon.

– Min dubbelpartner skrev i ett sms att det är inbollning 10.00 i morgon. Jag har inte svarat på det än. Jag vet inte hur det blir, jag får gå in och ställa in skorna, säger Arvidsson som ska spela med tyskan Angelique Gerber.

Sverige har i och med Arvidssons tidiga uttåg "bara" Robin Söderling, 25, och Johanna Larsson, 21, i den andra omgången.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!