Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Storfavoriten vidare efter problem

- 25/05/2010, 14:19 -

Scanpix

Trefaldiga Franska Öppna-mästarinnan Justine Henin fick slita för att ta sig vidare från första omgången av årets andra Grand Slam-turnering.

PARIS. Justine Henin, 27, har gjort comeback efter nästan två år utanför tennisens finrum. Belgiskan nådde final i Australian Open och är en av storfavoriterna i Franska Öppna.

Henin har vunnit turneringen tre gånger tidigare, men i dagens första omgång mot Tsetvana Pironkova, rankad 81:a i världen, fick hon det tufft.

Visserligen knep Henin första set med 6-4, men i andra set skakade Pironkova den förre världsettan. Bulgariskan gick på knock och fick med sig ett tidigt break och var på väg att ta hem setet.

Men då vaknade Henin plötsligt till liv och tog nio raka poäng och var åter i förarsätet. Pirkonkova mäktade inte med att komma tillbaka utan belgiskan gick vidare till andra omgången. Slutresultatet skrevs till 6-4, 6-3.