Klar för åttondelsfinal efter att ha vunnit mot Montanes.
Klar för åttondelsfinal efter att ha vunnit mot Montanes. - Foto: BILDBYRÅN

Söderling klar för åttondelsfinal

Robin Söderling slog ut Albert Montanes i den tredje omgången i Franska Öppna. Tibrosonen är nu klar för åttondelsfinal.


PARIS. I den tredje omgången ställdes Robin Söderling mot den spanska Albert Montanes, som imponerat tidigare och som ofta presterar bra på grus.

Stabil inledning

Svensken inledde matchen stabilt och servade säkert. Efter ett misstag av grusspecialisten kunde Tibrosonen bryta och vann första set med 6-4. I andra setet spelade spanjoren upp sig och det blev en rysare. Efter en lång duell, som Söderling såg ut att förlora, lyckade han hålla sig kvar och vann till slut. Svensken vann andra set med siffrorna 7-5.

Tappade spelet totalt i tredje

I tredje set tappade världssjuan spelet totalt och missade flera breakchanser i det första gamet. Efter två tappade poäng låg svensken under med 1-5 och lyckades inte sätta emot och tappade setet.

– Då hade jag lite otur. Det kändes som att jag skulle ha haft 3-0, men jag fick inte breakbollarna med mig och tappade lite. Det var en okej match. Jag har spelat mycket sämre, men visst kan jag bättre, säger Söderling efter matchen enligt Aftonbladet.

Klar för åttondelsfinal

I det fjärde setet blev det bättre spel från svensken som säkrade segern med ett ess. Sista setet slutade 6-3 till svensken.

– Han spelade bättre än mina tidigare motståndare, men jag lyckades höja mig lite. Jag är otroligt nöjd med att ha vunnit tre matcher, säger svesnken.

Nu väntar åttondelsfinal där han ställs emot Martin Cilic.

– Även om vi aldrig har mötts vet vi hur den andre spelar. Det blir en tufft, säger Tibrosonen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.