Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Söderling: "Jag kan besegra Federer"

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 31/05/2010 11:17

Robin Söderling har aldrig besegrat fenomenet Roger Federer i en tävlingsmatch. Men i kvartsfinalen i Franska Öppna kan det äntligen vara dags, om man får tro Tibrosonen själv. "Jag vet att jag kan vinna", säger Söderling.

PARIS. Både Robin Söderling och världsettan Roger Federer, vilka möttes i Franska Öppna-finalen i fjol, har spelat strålande i turneringen hittills. Framför allt i de senaste rundorna har svensken stormat fram, samtidigt som Federer inte tappat ett enda set hittills.

Nu möts dem i ett riktigt drömmöte i kvartsfinalen, men favoriten är otvivelaktigt den briljante schweizaren som dominerat världstennisen oerhört länge. Federer själv känner sig självsäker inför matchen, men tänker definitivt inte underskatta Söderling.

- Jag har aldrig förlorat mot honom, så det är utan tvekan ett bra rekord att ha. Men på grund av de förbättringar han gjort så är han en spelare man inte kan underskatta, säger Federer enligt ATP:s officiella hemsida.

Hos Robin Söderling är däremot tankegångarna annorlunda. Den 25-årige Tibrosonen vill inte fokusera på de tolv raka förlusterna mot Federer utan är bara på jakt efter en semifinalplats.

- Jag tänker inte så. Om jag haft 13-0 mot honom hade jag velat vinna lika mycket, säger Söderling till Aftonbladet och fortsätter:

- Jag vet att jag kan vinna. Det är jag hundraprocentigt säker på.