Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Federer: "Jag gjorde ingen dålig match"

1 av 3

2 av 3

3 av 3

Scanpix

Sport | 02/06/2010 10:39

Roger Feder fick oväntat stryk av Robin Söderling i kvartsfinalen i Franska Öppna. Men schweizaren menar att han trots det inte gjorde någon dålig match.- Vi spelade riktigt bra tennis, säger världsettan.

PARIS. Sedan Wimbledon 2004 har fenomenet Roger Federer spelat sig fram till minst semifinal i samtliga Grand Slams. Den otroliga sviten på 23 semifinalplatser krossades i går.

I centrum stod en hårtslående svensk vid namn Robin Söderling som fick en hel tennisvärld att undra hur det var möjligt. Även om Federer blev utslagen menar han att han spelade väldigt bra.

- Jag gjorde ingen dålig match, så det är lättare att bli utslagen så här. Det var tuffa yttre förhållanden men det gällde för oss båda och jag tycker att vi spelade riktigt bra tennis, säger Federer.

Den magnifika sviten är alltså nu över, men den 28-årige schweizaren försöker se positivt på saken.

- Jag hoppades att det inte skulle hända, det har varit en fantastisk svit. Men allt har ett slut. Kvartsfinalsviten håller ju fortfarande, säger han med ett leende.

För Robin Söderling väntar nu Tomas Berdych i semifinal.