- Foto: Scanpix

Skrällen: Serena Williams utslagen

Världsettan Sererna Williams blev sensationellt utslagen ur Franska Öppna mot australiskan Samantha Stosur med 2-1 i set.


PARIS. Serena Williams, 28, var på jakt efter sin andra titel i Franska Öppna, men det skulle bli oväntat stopp i kvartsfinalen. Sjundeseedade australiskan Samantha Stosur spelade stor tennis i första set och stormade fram till 6-2.

I andra set fortsatte Stosur att dominera spelet och fick läge att serva för matchen vid ställningen 5-4. Men då dök nerverna upp för 26-åringen som missade det ena slaget efter det andra.

Setet gick således till tiebreak där Williams visade prov på mästartakter och utjämnade till 1-1 i set. I det tredje och avgörande setet var det länge ett stort ställningskrig på banan, men ingen av spelarna hade förmågan att riktigt greppa taget.

Men i det 13:e gamet bröt Stosur världsettans serve och fick för andra gången i det stekheta mötet chansen att serva hem matchen. Den här gången gjorde hon inget misstag utan kunde konstatera att hon får spela semifinal för andra året i rad.

Där väntar världsfyran Jelena Jankovic, men en extremt taggad Stosur menar att hon har ett jobb att slutföra.

- Hon sa: "pappa, jag har ett jobba att göra och jag kommer att slutföra det". Det hade varit så lätt att bara luta sig tillbaka och tänka "vad fasen, jag slog Serena och gjorde jobbet". Men så är inte fallet med Sam, berättar pappan Toni för tidningen Herald Sun.

/
/
/
/
WTA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

3 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.