Fredag 1 Jul
Stockholm

Skrällen: Serena Williams utslagen

Världsettan Sererna Williams blev sensationellt utslagen ur Franska Öppna mot australiskan Samantha Stosur med 2-1 i set.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Serena Williams, 28, var på jakt efter sin andra titel i Franska Öppna, men det skulle bli oväntat stopp i kvartsfinalen. Sjundeseedade australiskan Samantha Stosur spelade stor tennis i första set och stormade fram till 6-2.

I andra set fortsatte Stosur att dominera spelet och fick läge att serva för matchen vid ställningen 5-4. Men då dök nerverna upp för 26-åringen som missade det ena slaget efter det andra.

Setet gick således till tiebreak där Williams visade prov på mästartakter och utjämnade till 1-1 i set. I det tredje och avgörande setet var det länge ett stort ställningskrig på banan, men ingen av spelarna hade förmågan att riktigt greppa taget.

Men i det 13:e gamet bröt Stosur världsettans serve och fick för andra gången i det stekheta mötet chansen att serva hem matchen. Den här gången gjorde hon inget misstag utan kunde konstatera att hon får spela semifinal för andra året i rad.

Där väntar världsfyran Jelena Jankovic, men en extremt taggad Stosur menar att hon har ett jobb att slutföra.

- Hon sa: "pappa, jag har ett jobba att göra och jag kommer att slutföra det". Det hade varit så lätt att bara luta sig tillbaka och tänka "vad fasen, jag slog Serena och gjorde jobbet". Men så är inte fallet med Sam, berättar pappan Toni för tidningen Herald Sun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.